Fläskfilé i grönpepparsås

Enkelt och gott, från vardag till fest

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 tärning mörk ox-buljong
1 msk kalvfond
1,5 msk grönpeppar
2 tsk honungssenap
2 msk soja
600 g fläskfilé
Skär filén i skivor, ev banka ut skivorna lite. Krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar. Stek dem några minuter per sida. Tag upp dem och gör såsen direkt i stekskyn. Bryn löken och tillsätt vitlöken. Häll på grädden och crème fraichen. Smula ner ox-buljongen och tillsätt kalvfonden. Häll i den malda grönpepparn. Tillsätt honungssenapen och sojan. Lägg de brynta filébitarna i en ugnsfast form. Häll över såsen. Gratinera i ugn 220 grader ca 20 minuter. Garnera med några kvistar timjan. Servera med pressad potatis, kokt broccoli, morötter, sparris och blomkål.

Honungssenapen kommer från Jularps Gård i Aneby.

3 reaktioner på ”Fläskfilé i grönpepparsås”

  1. May I just say what a relief to find a person that really knows what they are talking about over the internet. You certainly know how to bring a problem to light and make it important. More and more people have to check this out and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular given that you most certainly have the gift.

Lämna ett svar till https://stevieraexxx.rocks/city/Discreet-apartments-in-Jerusalem.php Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *